1. Etusivu Brother
  2. Yritysratkaisut
  3. Brotherin resurssikeskus
  4. Blogi
  5. Ympäristö
  6. 2019
  7. Ympäristösitoumuksemme – tuemme puita, yhteisöjä ja kehitysmahdollisuuksia
Cool Earth ja Brother tukevat paikallisia yhteisöjä

Ympäristösitoumuksemme – tuemme puita, yhteisöjä ja kehitysmahdollisuuksia

Olemme tehneet yhteistyötä sademetsiä suojelevan Cool Earth -järjestön kanssa yli kymmenen vuotta, ja tukemme on auttanut torjumaan metsäkatoa riskialueilla.

Olemme tehneet yhteistyötä sademetsiä suojelevan Cool Earth -järjestön kanssa yli kymmenen vuotta, ja tukemme on auttanut torjumaan metsäkatoa riskialueilla.

Lähes viiden miljoonan puun hakkuiden estäminen Perussa ja Papua-Uudessa-Guineassa on jo itsessään uskomaton saavutus, mutta yhteistyön ansiosta järjestö on saanut aikaan paljon muutakin.

Syyskuun 5. päivänä vietettiin kansainvälistä hyväntekeväisyyden päivää. Sen kunniaksi tarkastelemme Cool Earth -yhteistyömme hedelmiä.

Terveydenhuollon kohentaminen


Yhteistyön alussa vuonna 2009 Perussa Asháninka-ohjelmaan kuuluneet kyläläiset asuivat monen tunnin matkan päässä lähimmästä sairaalasta. Terveydenhuollon heikko saatavuus olikin yksi yhteisön suurimmista uhkista.

Sittemmin alueelle on avattu neljä uutta terveysasemaa, joihin 72 prosentilla väestöstä on alle tunnin matka. Sillä on ollut myönteinen vaikutus kyläläisten terveyteen. Hyötyjä ovat tuoneet myös moskiittoverkkojen, vastamyrkkyjen ja peruslääkkeiden tarjoaminen. Sijoitukset kaivoihin ja vedensuodatukseen ovat myös tuoneet perheille puhdasta ja turvallista vettä.


Elinkeinojen kehittäminen

 

Tavoitteenamme on luoda pysyvää vaikutusta tuleville metsäsukupolville. Kumppanuutemme tarjoaa paikallisille mahdollisuuden kehittää vaihtoehtoisia elinkeinoja. 

Sijoitukset sekä asiantuntijakonsulttien ja teknikoiden tapaamiset ovat auttaneet parantamaan kaakao- ja kahvisatoja. Se on kasvattanut monen kylän ansioita 40 prosentilla.

Papua-Uudessa-Guineassa Brother lahjoitti kolme uutta kotiompelukonetta Gaidasun kylän JODAN-ompeluryhmälle. Ryhmän toiminta on kehittynyt huimasti.
Naisten muodostama yhteisö valmistaa nyt mekkoja, hameita ja paikallisten naisten perinteisesti käyttämiä meri-puseroita.

Menestystä näyttäisi olevan luvassa jatkossakin. Ryhmällä on kunnianhimoinen tavoite rekisteröidä JODAN yritykseksi, avata pankkitili ja käynnistää omavarainen kyläyritys.

Tulvariskin pienentäminen


Tulvat ovat yhä merkittävä riski Perussa, missä ne voivat tuhota kokonaisia yhteisöjä.

Kumppanuuden kautta BIE tarjosi hätävarusteita ja rahoitusta yli 2 960:lle tulvien uhrille. Lisäksi suuren riskin Parijaro-kylä siirrettiin pahemman katastrofin välttämiseksi.Oppia tuleville sukupolville


Hyvät koulutusmahdollisuudet luovat ihmisille paremmat edellytykset luoda kestävä toimeentulo. Siksi koulutus on tärkeä osa Cool Earth -yhteistyötämme, ja keskitymme erityisesti toisen asteen koulutukseen.

Papua-Uudessa-Guineassa tuen avulla on saatu stipendit 17 lapselle toisen asteen koulutukseen Alotaussa. Lisäksi Gaidasun kylän lapsille on saatu rahoitusta koulutuksen seuraavaan vaiheeseen siirtymiseen.Sademetsä – säilymisestä kukoistukseen


Tukemme ansiosta sademetsää on saatu säilymään mutta myös kukoistamaan. Forest Watch -tiimit seuraavat eläinlajeja, ja seuraavaa sukupolvea koulutetaan riistakameroiden sijoittamiseen.

Biologista monimuotoisuutta käsitteleviä työpajoja järjestetään yhteisöissä sademetsän tulevaisuuden suojelemiseksi. Ideoita jaetaan, jotta voimme oppia ymmärtämään metsän eläinten, kasvien, kylien ja planeetan välisiä tärkeitä yhteyksiä.

 

On upeaa ajatella, miten paljon kumppanuutemme on tukenut yhteisöjen asukkaita kuluneen vuosikymmenen aikana. Odotamme innokkaasti tulevia saavutuksia näissä yhteisöissä, ja kiitos siitä kuuluu Brotherin asiakkaille.Lue lisää kumppanuudesta.

Lue lisää aiheesta Ympäristö

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun