Nainen toimistossa pitää kädessään digitaalista projektia

Tulevaisuuden toimisto: työntekijäkokemus

Kuvittele toimisto, jossa työntekijät on asetettu etusijalle, joustavuuteen on
kiinnitetty huomiota ja tuottavuus on hyvän työtyytyväisyyden ansiosta
huipussaan.

Kuvittelemisen tarve vähenee päivä päivältä sitä mukaa kuin teknologia vie meitä kohti sujuvasti toimivaa toimistoa, jossa työntekijät kaikkialla Euroopassa pystyvät työskentelemään tuottavammin.

Mahdollisuudet ovat hyvät yrityksille, jotka keskittyvät teknologiaan ja erityisesti teknologian integrointiin toimintoihinsa.

Työelämän teknologinen vallankumous

Työntekijät pystyvät jo nyt tekemään etätöitä kotona, internetkahviloissa, coworking-tiloissa ja matkoilla ollessaan. Se on teknologian ansiota.

Tulevaisuuden toimiston etätyökokemusta ei enää määrittele työntekoon käytettävä teknologia, vaan siinä on kyse saumattomasta ja intuitiivisesta teknologisesta kokemuksesta, joka luo uudenlaisia mahdollisuuksia saavuttaa työn ja vapaa-ajan tasapaino.

Yhteentoimivat teknologiat muodostavat virtuaalisen ekosysteemin, johon kuuluvat tietoturvallinen pilviratkaisu, toisiinsa yhteydessä olevat IT-järjestelmät ja älykkäät toimistolaitteet, kuten monitoimilaitteet, sekä sovellukset1.

Innovaatioita työntekijöiden tuottavuuden parantamiseksi

Yksi kaikilla elämänaloilla kompastuskiveksi muodostunut tekijä on ylläpito. Kun ylläpitotehtävät jäävät tulevaisuuden toimistossa historiaan, työntekijöiden aikaa vapautuu tuottavaan työhön.

Ennusteiden mukaan virtuaaliavustajat hallitsevat ihmisten kalentereita, varaavat neuvotteluhuoneita ja täyttävät kuluraportteja vuoteen 2025 mennessä1. Myös yksitoikkoisia ja toistuvia tehtäviä, kuten laskutusta, tilaustenkäsittelyä ja palkkahallintoa, voidaan siirtää bottien tehtäväksi.

Yhden ylläpidon vaiheen poistavat myös ylläpidostaan itse huolehtivat älykkäät toimistolaitteet. Odotettavissa on esimerkiksi, että monitoimilaitteet osaavat itse tilata väriaineita ja varaosia.

Näin työntekijöiden aikaa ja aivokapasiteettia vapautuu luovaan työhön. Kun pystymme tekemään palkitsevampia valintoja, jotka vaikuttavat myönteisesti asiakassuhteisiin, työtyytyväisyyskin paranee.


Hyvinvoinnin uusi aikakausi

Tutkimuksissa on osoitettu, että joustavat työolot edistävät mielenterveyttä ja tuottavuutta, mikä hyödyttää niin työntekijöitä kuin työnantajiakin.

Toimistojen ja yhteisöllisten coworking-tilojen suunnittelussa kiinnitetään enenevässä määrin huomiota ihmisten fyysisiin ja kognitiivisiin tarpeisiin. Energiaa ja myönteistä mielialaa luovat sähköpöydät, luonnolliset värit ja kasvit sekä teknologiset ärsykkeet, kuten eläviltä näyttävät 3D-hologrammit ja vuorokausirytmiin perustuvat valaistusratkaisut. Neurologista stimulaatiota tarjoavat rentoutuskelluntatankit puolestaan mullistavat hyvinvoinnin.

EU-lainsäädännössä kiinnitetään paljon huomiota työolojen parantamisen. Ajan mittaan tämä voi johtaa valaistusta, tuolien mukavuutta ja näyttöpääteaikaa koskeviin vähimmäisvaatimuksiin. Nämä tekijät yhdessä toimistotilojen yhteystarjonnan ja akkreditoinnin aloitteiden kanssa auttavat yrityksiä ja itsensätyöllistäjiä valitsemaan parhaat työtilat.

Ennakoiva teknologia tarjoaa parempia digitaalisia kokemuksia ja pilviorganisaatioita, mikä parantaa yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden sekä asiakashallinnan prosesseja. Kun asiakasvalitukset alkavat jäädä historiaan, työntekijöihin kohdistuva paine ja kuormituskin vähenevät.

1) Quocirca Print 2025 Report (www.print2025.com

 

Lue lisää aiheesta Innovaatiot

Saatat pitää myös

Takaisin alkuun